Amfipoli News: Τηγανητές πατάτες κρεμμύδια και λουκάνικο

Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2024

Τηγανητές πατάτες κρεμμύδια και λουκάνικο

 


Υλικά

1½ κιλό πατάτες, τις έκοψα σε κύβους 1/2″.

Ένα κιλό καπνιστό λουκάνικο σε φέτες.

2 κ.σ. ελαιόλαδο.

½ κουταλάκι του γλυκού καρυκευμένο αλάτι.

½ κουτ.Ιταλικών καρυκευμάτων.

½ μεγάλη κόκκινη πιπεριά.

½ μεγάλη πράσινη πιπεριά.

Ένα μικρό κρεμμύδι σε κυβάκια.

Μαύρο πιπέρι για γεύση, τριμμένη παρμεζάνα, για γαρνίρισμα.

Πώς να φτιάξετε τηγανητές πατάτες κρεμμύδια και καπνιστό πολωνικό λουκάνικο

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι σε μια μεγάλη κουταλιά βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο.

Δεύτερον, μαγειρέψτε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει. Βγάζετε το κρεμμύδι από το τηγάνι και το αφήνετε στην άκρη.

Και σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να λιώσει το βούτυρο και προσθέτουμε ανακατεύουμε τις πατάτες, το αλάτι, το ιταλικό καρύκευμα και το πιπέρι.

Στη συνέχεια, σκεπάστε και σιγοβράστε, γυρίζοντας περιστασιακά, για 15 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν κάπως τα λαχανικά.

Μετά, μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά αφού προσθέσετε το λουκάνικο. Συνδυάστε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε μέχρι οι πιπεριές να γίνουν μαλακές τραγανές.

Και τέλος, αν χρησιμοποιείτε τυρί παρμεζάνα, πασπαλίστε την από πάνω.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ:

Μαγειρέψτε το λουκάνικο σε ξεχωριστό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να γίνει τραγανό, ενώ οι πατάτες ψήνονται αν σας αρέσει ένα τραγανό λουκάνικο.

simple-home-recipes.asckat.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου