Υλικά
-1 κιλό χοιρινό από σπάλα ή λαιμό που είναι πολύ μαλακό
-1 μάτσο πράσα
-2-3 μάτσα σέλινο
-εγώ έβαλα και λίγα φύλλα σέσκουλα
-ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
-1-2 αυγά
-2 κοφτά κουταλάκια κορν φλάουρ
-χυμό λεμονιού
-αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας με το ελαιόλαδο πολύ καλά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε ζεστό νερό ίσα με το κρέας και αφήνουμε να σιγοψηθεί.
Όταν σωθούν τα περισσότερα ζωάκια προσθέτουμε τα πράσα χοντροκομμένα ανακατεύουμε δυο-τρεις φορές, και προσθέτουμε λίγο νερό.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το σέλινο χοντροκομμένο και αυτό, μαζί με τα κοτσανάκια από τα σέσκουλα. Προς το τέλος 10 λεπτά πριν ρίχνουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα χοντροκομμένα.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε σιγοψηθεί.
Διαλύουμε στο χυμό λεμονιού το κορν φλάουρ, χτυπάμε τα αυγά, και προσθέτουμε το διάλειμμα με το κορν φλάουρ.
Αρχίζουμε να ρίχνουμε λίγο- λίγο το ζωμό από την κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ καλά. Γυρίζουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα ανακατεύουμε απαλά, αφήνουμε να πάρει μία βράση και αποσύρουμε από την εστία.
Η συνταγή είναι από Marina Hatzidaki– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου