Υλικά
Αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500γρ
Γιαουρτι 200 γρ. πλήρες
Μαργαρίνη 200γρ λιωμένη
Για την γέμιση
Αρκετή φέτα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το γιαούρτι, την μαργαρίνη λιωμένη και λίγο αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνουν ζύμη. Αφήνουμε την ζύμη σκεπασμένη στην άκρη για να ξεκουραστεί 30 λεπτά. Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε δύο μπαλάκια.
Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε ένα λεπτό φύλλο, σε έναν αλευρωμένο πάγκο. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο στο ταψί και προσθέτουμε την φέτα σε όλη την επιφάνεια. Από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο. Ψήνουμε την πίτα μας μέχρι ροδίσει.
Tips για τυρόπιτα με σπιτικό φύλλο κουρού
Στην γέμιση μπορούμε να βάλουμε αν θέλουμε πιπεριά, αλλαντικά ή μανιτάρια. Ανάλογα το γούστο μας. Επίσης αντί για τυρόπιτα μπορούμε να κάνουμε ζαμπονόπιτα, κοτόπιτα, σπανακόπιτα, κιμαδόπιτα και ότι άλλο τραβάει η όρεξή μας.
Αν σας αρέσουν οι πίτες εδώ θα βρείτε τις καλύτερες συνταγές
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου