Υλικά
8 πατάτες περίπου καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
6 μεγάλα αυγά
¼ φλιτζάνι πράσινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μαγιονέζα
2 μεσαία αγγουράκια τουρσί σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ξύδι
1 κουταλιά της σούπας Dijon ή κίτρινη μουστάρδα
1-2 κουταλάκια του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
Αποξηραμένο άνηθο
½ κουταλάκι του γλυκού χονδρό αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδια σε φέτες
Εκτέλεση
Βράστε τις πατάτες και τα αυγά ξεχωριστά. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί μαγιονέζα, τουρσιά, άνηθο, μουστάρδα, ζάχαρη, αποξηραμένο άνηθο, αλάτι, μαύρο πιπέρι και κρεμμυδάκια.
Προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες σε κύβους στη σάλτσα και ανακατεύουμε, προσέχοντας να μην σπάσουμε πάρα πολύ τις πατάτες. Καθαρίζουμε τα αυγά και ψιλοκόβουμε 4. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αυγά στην πατατοσαλάτα και ανακατεύουμε απαλά.
Ρίξτε στη σαλάτα αλάτι και μαύρο πιπέρι και δοκιμάστε. Αν χρειαστεί, ρυθμίστε τα συστατικά σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας (λίγο περισσότερη ζάχαρη, περισσότερη μαγιονέζα, τουρσιά κ.λπ.). Κλείστε σε αεροστεγές δοχείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το σερβίρετε.
Κόψτε τα υπόλοιπα βραστά αυγά και τα τοποθετήστε στην κορυφή της σαλάτας. Πασπαλίστε με επιπλέον κρεμμύδια και γλυκιά πάπρικα.
0
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου