Amfipoli News: Μπουγάτσα με ζαχαρούχο

Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024

Μπουγάτσα με ζαχαρούχο



  Υλικά

450 γρ. φύλλο κρούστας

250 γρ. βούτυρο λιωμένο

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας και αλείφουμε με πινέλο και λιωμένο βούτυρο ένα ταψί.

Διπλώνουμε τσαλακώνοντας τα μισά φύλλα και τα βάζουμε στο ταψί. Τα πασπαλίζουμε με λιωμένο βούτυρο.

Τοποθετούμε τα υπόλοιπα μισά φύλλα με τον ίδιο τρόπο τσαλακώνοντάς τα. Ρίχνουμε από πάνω τους λιωμένο βούτυρο ομοιόμορφα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά στον αέρα.

Μετά από 20 λεπτά, βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αδειάζουμε σε ένα μπωλ το ζαχαρούχο γάλα και 1.5 κουτάκι από το γάλα νερό. Ανακατεύουμε.

Αδειάζουμε το μίγμα από το μπωλ στο ταψί και ψήνουμε για ακόμα 20 έως 25 λεπτά.

Μετά από το ψήσιμο, κόβουμε το γλυκό σε μικρά κομμάτια και πασπαλίζουμε με ζάχαρι άχνη και κανέλα.

Καλή όρεξη και καλή επιτυχία! Η μπουγάτσα είναι έτοιμη!

Δες την εκτέλεση σε βίντεο εδώ.

YouTube video player

Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου