Υλικά
500 γραμμάρια αρνίσιο ή χοιρινό
300 γραμμάρια κρεμμύδι
50-70 g χοιρινό λίπος
5-6 σκελίδες σκόρδο
1/2 λεμόνι
1 ματσάκι άνηθο
1 πρέζα καυτερό κόκκινο πιπέρι, σπόρους κόλιανδρου , κύμινο
αλάτι
Εκτέλεση
1. Καθαρίστε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, ψιλοκόψτε τα πλύνετε τον άνηθο και στεγνώστε, τρίβετε τους σπόρους κόλιανδρου και το κύμινο σε ένα μύλο.
2. Στύψτε το χυμό λεμονιού και κόψτε το λίπος σε μικρά κομμάτια.
3. Ενώστε όλα τα υλικά μαζί.
4. Βάλτε το μπολ με κιμά, καλυμμένο με καπάκι, στο ψυγείο για μισή ώρα.
5. Ζεσταίνετε το φούρνο στο μέγιστο, καλύψτε με λαδόχαρτο ένα ταψάκι.
6. Χρησιμοποιήστε βρεγμένα χέρια και παίρνετε ξύλινα σουβλάκια τα οποία πριν τα βρέχετε καλά και τυλίγετε γύρω γύρω κιμά .
7. Βάλτε τα κεμπάπ στο ταψάκι, το βάζετε στο φούρνο, ψήνετε μέχρι να κοκκινίσει η μία πλευρά, στη συνέχεια γυρίστε απαλά και ψήνετε μέχρι να ροδίσουν από την άλλη πλευρά.
8. Σερβίρετε τα μαγειρεμένα κεμπάπ ζεστά, γαρνιρισμένα με κρεμμυδάκια (καλύτερα μαριναρισμένα) και χόρτα.
cookpad.com
www.xrysessyntages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου