Τυρόψωμο στο ταψί σκέτος αφρός για το ταπεράκι του σχολείου αλλά και το κολατσιό στη δουλειά!
- 1 μεγάλο ποτήρι του νερού γάλα φρέσκο
- Μισό ποτήρι του νερού ηλιέλαιο
- 1 αυγό
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 κουταλιά της σούπας ζαχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλατι
- Περίπου 600 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά
- Μισό κιλό φέτα περίπου
- 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αυγό
Για την γέμιση
- Αυγα 1
- Νερό 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
- Σουσαμι κατά βούληση
- Εκτέλεση για το τυρόψωμο στο ταψί τούμπανο:
- Σε μια λεκάνη προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, το ηλιέλαιο, το αυγό, την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ζυμώνοντας παράλληλα, μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
- Κόβουμε την ζύμη σε λωρίδες και ανακατεύουμε την θρυμματισμένη με τα χέρια φέτα, το στραγγιστό γιαούρτι και το αυγό. Γεμίζουμε την κάθε λωρίδα με την γέμιση και βάζουμε την κάθε λωρίδα στο ταψί, σε ρολό. Κάνουμε κοψίματα με μαχαίρι.
- -Ανακατεύουμε το αυγό με το νερό και αλείφουμε το τυρόψωμο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου