Συνταγή για μπιφτέκια κοτόπουλο με λαχανικά και μυρωδικά για το ταπεράκι του ολοήμερου, χαμηλά σε λιπαρά και πλούσια σε νοστιμιά από την φίλη μας Konstantina’s Kitchen.
- 500 γραμμ. κιμά από κοτόπουλο
- 1/2 μέτριο κρεμμυδι
- 1/2 πιπεριά φλωρίνης
- 1 μεσαίο αυγό
- 4 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρυγανιά
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαιντανό
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
- 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- 1 σκελίδα σκορδο
- 120 ml νερό
- Αλατι κατά βούληση
- Πιπέρι κατά βούληση
Υλικά
- 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιολαδο
- Τα μπιφτέκια κοτόπουλου είναι μία μοναδική λύση τόσο για το ολοήμερο όσο και για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας, αν θέλετε να απολαύσετε κάτι νόστιμο αλλά και υγιεινό παράλληλα. Παρακάτω θα δούμε την καλύτερη συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλου που θα τα λατρέψετε.
Για το ψήσιμο
Εκτέλεση
Αρχικά διαλύουμε την τριμμένη φρυγανιά στο νερό μέχρι να πάρουμε έναν αραιό χυλό. Βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου σε μία λεκάνη και προσθέτουμε το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το τριμμένο κρεμμύδι, το τριμμένο σκόρδο, το αυγό, την ρίγανη, το μπούκοβο και την καπνιστή πάπρικα.
Επίσης προσθέτουμε ψιλοκομμένη την πιπεριά Φλωρίνης, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και την (βρεγμένη πλέον) φρυγανιά. Ζυμώνουμε καλά τον κιμά και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, το σκεπάζουμε με μία διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε τον κιμά από το ψυγείο μετά τη 1 ώρα και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι για να απελευθερωθούν τα αρώματα του κιμά. Προσθέτουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε ένα σχαροτήγανο 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει
Λαδώνουμε τα χέρια μας και πλάθουμε τα μπιφτέκια μας, όχι πολύ χοντρά για να ψηθούν καλά μέχρι μέσα. Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά και από τις δύο πλευρές.
Tips για τα μπιφτέκια κοτόπουλο για το ολοήμερο
Εφόσον τα προορίζεται για παιδιά το μπούκοβο, καλό θα ήταν να μην το βάλετε. Επίσης αντί για καπνιστή πάπρικα μπορείτε να βάλετε γλυκιά πάπρικα και το σκόρδο είναι προαιρετικό. Μπορούν να ψηθούν και στον φούρνο.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου