Υλικά
1.000 ml γάλα αμυγδάλου
6 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 βανίλιες
300 γραμμάρια ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας κακάο
70 γραμμάρια φυτίνη
200 γραμμάρια κουβερτούρα
1 σφηνάκι κονιάκ
Για τη βάση
Κεικ 400 γραμμάρια περίπου νηστίσιμο
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 600 ml γάλα αμυγδάλου. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το κορν φλάουρ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη βανίλια, τη ζάχαρη, το κακάο και τα 400 ml γάλα αμυγδάλου.
Χτυπάμε με ένα σύρμα και ρίχνουμε το μείγμα με τη ζάχαρη στο ζεστό γάλα της κατσαρόλας, ανακατεύοντας με ένα σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από την φωτιά τη κατσαρόλα και ρίχνουμε αμέσως τη φυτίνη και τη κουβερτούρα σε κομμάτια.
Επίσης ρίχνουμε το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και η κουβερτούρα. Παίρνουμε ποτηράκια και μοιράζουμε το κέικ θρυμματισμένο καλά στη βάση. Μοιράζουμε τη κρέμα σε κάθε ποτηράκι και βάζουμε τα προφιτερόλ στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά.
Tips για τα νηστίσιμα προφιτερόλ για τη Καθαρά Δευτέρα
Αντί για νηστίσιμο κέικ μπορούμε να βάλουμε νηστίσιμα μπισκότα. Γίνονται και με γάλα καρύδας. Αντί για κορν φλάουρ μπορούμε να βάλουμε ανθό αραβοσίτου.
βασιλικη δαουτη - ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου