Υλικά:
-1 φακελάκι μαγιά ξηρή
-1,5 φλιτζάνι νερό χλιαρό
-700γρ.αλευρι για όλες τις χρήσεις (όσο πάρει)
-Μισό κουταλάκι αλάτι
-2 κουταλιές από το λάδι που έχει πάνω πάνω το ταχίνι στο βάζο
-Ταχινι αραιωμένο με σησαμέλαιο
-Ζάχαρη μαύρη ανακατεμένη με κανέλα
-Στο γουδί χτυπάμε μισό ξυλάκι κανέλας, 4 γαρύφαλλα, κ σποράκια από 4 κάρδαμο (κακουλέ) ή μαστίχα μαζί με 1,5 κουταλιά ζάχαρη μαύρη μέχρι να γίνουν σκόνη ( αυτά θα μπουν μαζί με το αλεύρι)
Στον αρτοπαρασκευαστή ρίχνουμε τα υγρά πρώτα κ μετά τα στερεά. Ρυθμίζουμε στο πρόγραμμα για ζύμωμα κ φούσκωμα.
Μπαλάκια παίρνουμε τη ζύμη ανοίγουμε όχι πολύ λεπτό κ απλώνουμε το ταχίνι αραιωμένο.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη/κανέλα να πάει παντού.
Τυλίγουμε κ στριφογυρίζουμε σαν σαλιγκάρι. Ανοίγουμε πάλι ένα φύλλο κ το ψήνουμε σε τηγάνι καυτό (χωρίς λάδι ή βούτυρο) κ από τις δύο πλευρές. Το μυστικό είναι να σκεπάζεται η πίτα με ένα καπάκι όταν ψήνεται. Επίσης μόλις ψηθεί να απλώνεται κ λίγο βούτυρο ( όταν δεν νηστεύουμε) για να μαλακώνει από πάνω. Καλή επιτυχία.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου