Συνταγή για γλυκό του κουταλιού με φλούδες πορτοκαλιού και ξινό . Με όλα τα μυστικά για να φύγει τελείως η πικρίλα.
Υλικά
240 ml νερό
1 κουταλιά του γλυκού ξινό
240 γραμμάρια πορτοκαλια (5 πορτοκάλια χοντρόφλουδα)
400 ml νερό
480 γραμ. ζάχαρη
Για το βράσιμο
20 λίτρα περίπου νερό
Λίγο πριν τελειώσει η εποχή των πορτοκαλιών, φτιάχνουμε πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι με τις φλούδες του πορτοκαλιού και ξινό. Θα δούμε μάλιστα και το κόλπο, για να έχουμε ένα γλυκό του κουταλιού χωρίς καθόλου πικρίλα, όπως το έφτιαχνε η γιαγιά.
Εκτέλεση
Στον τρίφτη με τη λεπτή επιφάνεια, τρίβουμε ελαφρώς τα πορτοκάλια σε όλη τους την επιφάνεια. Τα ξεπλένουμε και τα σκουπίζουμε ελαφρώς με μία πετσέτα. Κόβουμε ένα μικρό στρογγυλό κομμάτι από τις δύο άκρες του φρούτου.
Στη συνέχεια κόβουμε τη φλούδα κατά μήκος και σε χοντρά κομμάτια και αφαιρούμε τη σάρκα του πορτοκαλιού από τη φλούδα. Κόβουμε κάθε κομμάτι φλούδα σε λωρίδες. Βράζουμε τις φλούδες να ξεπικρίσουν σε μία κατσαρόλα με νερό για 5 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις ξεπλένουμε.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για άλλες 10 φορές. Αραδιάζουμε τις φλούδες σε μία πιατέλα και τις αφήνουμε να στεγνώσουν για 2-3 ώρες. Σε μία κατσαρόλα με μέτριο μέγεθος ρίχνουμε 400 ml νερό. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το ξινό και τις φλούδες.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε το μείγμα για 10 λεπτά περίπου. Κλείνουμε τη φωτιά και αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και το τοποθετούμε σε αποστειρωμένο βάζο.
daddy-cool.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου