Συνταγή για χταπόδι κοκκινιστό με κοφτό μακαρονάκι και μπόλικο σκόρδο για το μεσημεριανό όλης της οικογένειας, την περίοδο της Σαρακοστής αλλά και για κάθε περίοδο νηστείας. Μια εύκολη Σαρακοστιανή συνταγή
Υλικά
1.200 κιλά χταπόδι
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
Σκορδο 2 σκελίδες
Κρασι 1 ποτήρι κρασιού
Πελτές ντομάτας 1 κουταλιά της σούπας
Σάλτσα ντομάτας 250 ml
Δάφνη 1 φύλλο
Μπαχάρι 4-5 κόκκους
Αλατι κατά βούληση
Πιπέρι κατά βούληση
Ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
Μακαρονια 1/2 πακέτο κοφτό
Διανύουμε περίοδο νηστείας και φυσικά είναι μια τέλεια αφορμή για να απολαύσουμε θαλασσινά. Γι’ αυτό και ετοιμάσαμε για εσάς μια μαμαδίστικη συνταγή που μας την έφτιαχνε πολύ συχνά η μαμά μας όταν ήμασταν παιδιά. Σκορδάτο χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι για όλη την οικογένεια.
Εκτέλεση
Αρχικά προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και μόλις κάψει ξεκινάμε να σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια. Έπειτα προσθέτουμε το χταπόδι πλυμένο και κομμένο σε κομμάτια. Μόλις πιει τα υγρά του σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Έπειτα προσθέτουμε το σκόρδο, τον πελτέ ντομάτας, την σάλτσα ντομάτας, το φύλλο δάφνης, τους κόκκους μπαχάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Συμπληρώνουμε με νερό, μέχρι να καλύψει τα υλικά μας και βράζουμε για περίπου 45 λεπτά.
Μόλις μαλακώσει το χταπόδι προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό, βάζουμε και το κοφτό μακαρονάκι και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου