ΥΛΙΚΑ
Το ταψι αυτο ειναι 2 δοσεις
1 κιλό κανταίφι
500 γρμ καρύδια
2 κουταλάκια κανέλα
500 γραμ βούτυρο
Σιροπι 3 λεπτα βρασιμο
1 κιλό και 600 γραμ ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
2 κουταλιές σούπας γλυκόζη
1 λεμόνι στημένο
3 βανίλιες
2 ξυλάκια κανέλας
Φλούδα από ένα πορτοκάλι
Το γλυκό καυτό, το σιρόπι κρύο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξάνουμε το κανταίφι και το σκεπάζουμε με μία βρεγμένη πετσέτα. Βάζουμε στο μούλτι τα καρύδια με την κανέλα χοντροκομένα.
Λιωνουμε το βουτυρο και βουτυρωνουμε το ταψι. Παίρνουμε λίγο κανταιφι βαζουμε μία κουταλιτσα γλυκου γεμιση και τυλιγουμε ελαφρα σε ρολακια.
Οχι σφικτα.περιχυνουμε τα κανταιφακια με το βουτυρο και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα για μιση ωρα στους 160 βαθμους. Σιροπιαζουμε το γλυκο καυτο το σιροπι κρυο.
Δεν σκεπαζουμε το ταψι
Katerina Pavlara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου