Amfipoli News: Κασερόπιτα με κρέμα

Τρίτη 7 Μαΐου 2024

Κασερόπιτα με κρέμα

 


Μία φανταστική κασερόπιτα με κρέμα, με σπιτικό φύλλο και μία ιδιαίτερη τεχνική που κάνει το φύλλο να μοιάζει με σφολιάτα. 

Υλικά

2μιση φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 

1 φλιτζάνι περίπου χλιαρό νερό 

200 γραμμ. φυτική μαργαρίνη λιωμένη

Για την κρέμα

1 λίτρο γάλα φρέσκο 

100 γραμμ. σιμιγδάλι ψιλό 

Αλατι κατά βούληση

Πιπέρι κατά βούληση

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο 

2 αυγά

400 γραμμ. τριμμένο κασέρι 

100 γραμμ. τριμμένη γραβιέρα 

Σήμερα έχουμε μία εξαιρετική πρόταση για κασερόπιτα με κρέμα που λιώνει στο στόμα. Ιδανικά τρώγεται χλιαρή αλλά μπορείτε να την φάτε όπως θέλετε ενώ εμείς όταν την δοκιμάσαμε, νομίζαμε ότι τρώμε μπουγάτσα με κρέμα…αλμυρή!

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Έπειτα σιγά σιγά βάζουμε το χλιαρό νερό και παράλληλα δουλεύουμε και ζυμώνουμε την ζύμη μας, μέχρι να πάρουμε ένα εύπλαστο ζυμάρι που να μην κολλάει στα χέρια.

Αφήνουμε την ζύμη στην άκρη για μισή ώρα να ξεκουραστεί. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε δυο μπαλάκια. Παίρνουμε το ένα μπαλάκι ζύμης και το ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο.

Αλείφουμε το φύλλο με την λιωμένη φυτική μαργαρίνη και το κλείνουμε σαν φάκελο, αλείφοντας το με την μαργαρίνη κάθε φορά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με το άλλο μπαλάκι ζύμης. Βάζουμε τα φύλλα μας για 1 ώρα στο ψυγείο.

Εκτέλεση 

Βάζουμε το φρέσκο γάλα να βράσει. Αφού βράσει ρίχνουμε το ψιλό σιμιγδάλι, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει το μείγμα. Μόλις πήξει, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, το κασέρι και την γραβιέρα. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουμε μία λεία κρέμα.

Στην συνέχεια αλευρώνουμε τον πάγκο μας και μεταφέρουμε το πρώτο φύλλο στον αλευρωμένο πάγκο. Το ανοίγουμε και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Στρώνουμε από πάνω την κρέμα και κλείνουμε με το άλλο φύλλο.

Χαράζουμε την κασερόπιτα και ρίχνουμε από πάνω όση μαργαρίνη μας περίσσεψε από πριν. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Περίπου δηλαδή 50 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο που έχουμε.

Tips για την κασερόπιτα με κρέμα

Για όποιον δεν έχει ξανά ανοίξει φύλλο με αυτήν την τεχνική ακολουθεί αναλυτικά η διαδικασία:

Παίρνουμε το ένα φύλλο, το ανοίγουμε σε ένα μεγάλο τετράγωνο φύλλο, αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μαργαρίνη, το διπλώνοουμε στην μέση ξαναλείφουμε με μαργαρίνη ξαναδιπλώνουμε στην μέση και ξαναβάζουμε μαργαρίνη και διπλώνουμε πάλι. Αλείφουμε με βούτυρο και αφήνουμε στην άκρη. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το δεύτερο ζυμάρι.

Αλεξάνδρα Κυριάκη

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου