Amfipoli News: Γλυκάκι με φρυγανιές και άρωμα κανέλας

Πέμπτη 9 Μαΐου 2024

Γλυκάκι με φρυγανιές και άρωμα κανέλας



  Υλικά για ένα τετράγωνο πυρέξ 24×24 εκ

12 φρυγανιές
Για το σιρόπι

1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βράζω 6-7 λεπτά από το σημείο βρασμού και το αφήνω να κρυώσει.

Για την κρέμα
500 ml γάλα
4 κ.σ κορν φλάουερ
3 αυγά
1 βανίλια
1κ.γ κανέλα σκόνη
1 κ.σ βούτυρο
3/4 φλ ζάχαρη
Για την διακόσμηση
300 ml φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
Κανέλα
Αμύγδαλο λευκό τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω την φυτική κρέμα να γίνει σαντιγί και την βάζω στο ψυγείο μέχρι να την χρησιμοποιήσω.
Σε ένα πυρέξ στρώνω τις φρυγανιές διπλή σειρά τις σιροπιάζω με το κρύο σιρόπι και τις αφήνω να τραβήξουν.

Ετοιμάζω την κρέμα. Χτυπαω τα αυγά με την ζάχαρη την βανίλια το κορν φλάουερ και την κανέλα να ομογενοποιηθούν και αφήνω στην άκρη.Ζεσταινω το γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις ζεσταθεί Ρίχνω το μισό στο μείγμα των αυγών ανακατέυω καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί και μετά το αδειαζω στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει.

Κατεβαζω από την φωτιά και πρόσθετω το βουτηρο ανακατεύοντας μεχρι να λιώσει.Σκεπαζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει. Μετά στρώνω την κρέμα επάνω από τις φρυγανιές κάνω ροζετες με την σαντιγί και διακοσμω με κανέλα και το αμύγδαλο!!! Βάζω στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει

Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου