ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΚΕΙΚ
(ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ-ΚΟΥΠΑ)
5 αυγά,
μισό ποτήρι ζάχαρη,
250 γρ βούτυρο λιωμένο,
1 ποτήρι γάλα,
500 γρ αλεύρι φαριναπ,
1 ποτήρι τρούφα ανακατεμένη με αλεύρι,
1 βανίλια!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν, να ασπρίσουν και να στέκεται το μείγμα! Στην συνέχεια, προσθέτουμε σιγά σιγά το βούτυρο, το γάλα, την βανίλια, και το αλεύρι!
Τέλος την τρουφα! Βάζουμε σε ταψί 30ν λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα! Ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμενο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 50 λεπτα αναμμένο και 10 λεπτά σβησμένο!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 3 ποτηριά νερό με 3 ποτηριά ζάχαρη και την φλούδα πορτοκαλιοί για 6 λεπτά! Σιροπιάζουμε κρύο σιρόπι καυτό γλυκό σιγά σιγά!
ΓΛΑΣΣΟ:
Βάζουμε στην κατσαρόλα στην εστία να λιώσει 250 γρ βούτυρο! Σε ένα μπολ βάζουμε 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ,1 ποτήρι νερό, μισό ποτήρι γάλα, 3 κουταλιές της σούπας κακάο, 1 βανίλια και τα ανακατεύουμε! Το ρίχνουμε στο βούτυρο, ανακατεύουμε να πήξει, να γίνει λείο και το ρίχνουμε πάνω στο μηρμηγκατο!
Και φυσικά από πάνω μπόλικη τρούφα!
Tzeni Tsanaktsidou – ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου