Amfipoli News: Μπιφτέκια κοτόπουλου στην σχάρα

Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Μπιφτέκια κοτόπουλου στην σχάρα

 


Συστατικά:

1 κιλό κιμά στήθος κοτόπουλου

2 μέτρια κρεμμύδια, κομμένα σε κύβους

1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη

1 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1  αυγό

2 κουταλιές της σούπας ψίχα ψωμιού

1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι

1/2 κουταλιά της σούπας αλάτι

Ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι για το γκριλ

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί (κιμά κοτόπουλου, κρεμμύδια, πιπεριά, μαϊντανό, σκόρδο, αυγό, ψίχα ψωμιού, μαύρο πιπέρι, λευκό πιπέρι, πάπρικα, μπαχάρι και αλάτι). Ζυμώστε καλά με τα χέρια σας μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά σε ένα ομοιογενές μείγμα.

Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Αυτό θα βοηθήσει το μείγμα να σφίξει και να είναι πιο εύκολο να πλάσετε τα μπιφτέκια.

Βγάλτε το μείγμα από το ψυγείο. Πάρτε μια χούφτα από το μείγμα και πλάστε το σε σχήμα μπιφτεκιού.

Επαναλάβετε μέχρι να τελειώσει το μείγμα.

Προθερμάνετε το γκριλ σε μέτρια φωτιά. Λαδώστε ελαφρά τη σχάρα του γκριλ.

Τοποθετήστε τα μπιφτέκια στη σχάρα και ψήστε τα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν

καλά στο εσωτερικό τους.

Σερβίρετε τα μπιφτέκια ζεστά με το συνοδευτικό της αρεσκείας σας, όπως ρύζι, σαλάτα, πίτα ή σάλτσα γιαουρτιού.

H συνταγή είναι από το Mouhana Saba Cooking The Lebanese Way

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου