Amfipoli News: Πίτσα γεμιστή με Φιλαδέλφεια

Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024

Πίτσα γεμιστή με Φιλαδέλφεια

 

Πίτσα-γεμιστή-με Φιλαδέλφεια-συνταγή-

Συνταγή για πίτσα σπέσιαλ με στεφάνι γεμισμένο με τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια και σπιτική ζύμη με μαγιά. Μία εύκολη πίτσα για μεσημεριανό, βραδινό, ακόμη και πρωινό και φυσικά τρώγεται και κρύα! 

Υλικά

500 γραμμάρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 κουταλιά της σούπας ελαιολαδο 

1/2 κουταλάκι του γλυκού ζαχαρη 

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλατι 

1 φακελάκι ξερή μαγιά 

1-2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι 

1 κούπα χλιαρό νερό 

Για την σάλτσα

100-150 γραμμάρια περίπου κετσαπ 

4-5 φύλλα ψιλοκομμένος βασιλικός 

Για την γέμιση

250 γραμμάρια που λιώνουν μιξ τυριών 

5-6 φέτες ζαμπόν 

6-7 φέτες μπεικον 

1 πράσινη πιπεριά 

1 κόκκινη πιπεριά 

200 γραμμάρια τυρί κρέμα 

Πιτσάκια σε θήκες muffin

Εκτέλεση 

Αρχικά φτιάχνουμε την ζύμη. Βάζουμε σε μία λεκάνη το χλιαρό νερό, το αλάτι, την ζάχαρη και την ξερή μαγιά και ανακατεύουμε. Επίσης προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε και πάλι. Στο τέλος προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σιγά σιγά, δουλεύοντας τη ζύμη παράλληλα.

Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία αφράτη ζύμη που να κολλάει λίγο στα χέρια. Δουλεύουμε την ζύμη με λαδωμένα χέρια για να βγει πιο αφράτη και έπειτα την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Πίτσα-γεμιστή-με Φιλαδέλφεια-συνταγή-

Σε ένα μπολ προσθέτουμε την κέτσαπ και τον ψιλοκομμένο βασιλικό και ανακατεύουμε. Σε μία λαδόκολλα παίρνουμε μία ποσότητα ζυμάρι. Λαδώνουμε λίγο τα χέρια μας και την ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα με πάχος, λίγο πιο λεπτή, από ότι προτιμάμε να τρώμε την πίτσα, γιατί στο ψήσιμο φουσκώνει κι άλλο.

Πίτσα-γεμιστή-με Φιλαδέλφεια-συνταγή-

Στη συνέχεια αλείφουμε γύρω γύρω την πίτσα με τυρί κρέμα. Γυρίζουμε τις άκρες τις πίτσας προς τα μέσα και κλείνουμε το τυρί κρέμα. Στο κέντρο αλείφουμε με την σάλτσα και από πάνω βάζουμε το μιξ τυριών, το ζαμπόν, το μπέικον, τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες και ψήνουμε, στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει καλά.

Στεφοπουλου Μενια - ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου