ΥΛΙΚΑ
6 αυγά
8.κ.σ ζάχαρη
8.κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
8 κ.σ καρύδι τριμμένο
1κ.γ κανέλα
1 κ.γ γαρύφαλλο
1 κ.γ μπέικιν
Σιρόπι
2 ποτ ζάχαρη
3 ποτ νερό
1 φλούδα λεμόνι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν την ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα! Προσθέτουμε το σιμιγδάλι την κανέλα το γαρύφαλλο το μπέικιν και στο τέλος τα καρύδια
Ψήνουμε σε ελαφρώς βουτηρομένο ταψάκι σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 40-50 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά μας 12-15 λεπτά.
Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά. Κρύο γλυκό ζεστό σιρόπι.
Το ταψάκι που χρησιμοποίησα είναι 20 Χ30 εκ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου