Amfipoli News: Γαλλικό κλασσικό ψωμί με προζύμι

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2024

Γαλλικό κλασσικό ψωμί με προζύμι

 


Σήμερα θα φτιάξουμε ένα κλασσικό γαλλικό ψωμί, το οποίο δεν πρέπει να λείπει από την λίστα μας. Είναι ένα πεντανόστιμο ψωμί, μαλακό και αφράτο από μέσα, με τραγανή κόρα από έξω. Τα παιδιά  λατρεύουν αυτό το ψωμί, αλλά δεν παύει να έχει μόνο λευκό αλεύρι, δεν το κάνω τόσο συχνά. Αλλά όταν το φτιάχνω εξαφανίζεται μέσα σε μερικές ώρες!

Ετοιμάζουμε 210 γρ. προζύμι  σε θερμοκρασία δωματίου 22 – 24 βαθμούς

---10 + 100 + 100 σε θερμοκρασία 22-24 βαθμούς 10 – 12  ώρες ή

---20 + 95 + 95 σε θερμοκρασία 22-24 βαθμούς 8 – 10  ώρες 

 ΠΡΟΖΥΜΙ :

• 20 γρ. προζύμι

• 95 γρ. νερό

• 95 γρ. δυνατό αλεύρι 

ΖΥΜΗ:

• 210 γρ. έτοιμο προζύμι

• 280 γρ. κρύο νερό

• 550 γρ. δυνατό αλεύρι (με πρωτεΐνες) 

• 25 γρ. ζάχαρη ή μέλι

• 12 γρ. αλάτι

• 25 γρ. βούτυρο

Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 15 λεπτά με  καπάκι, στην συνέχεια χαμηλώνουμε στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά χωρίς καπάκι.  


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου