Για τη γέμιση:
1 πακέτο (3,4 oz) στιγμιαίο μείγμα πουτίγκας βανίλιας
1 ¾ φλιτζάνι κρύο γάλα
1 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο
1 δοχείο (8 oz) χτυπημένη επικάλυψη, ξεπαγωμένη
Για τα στρώματα:
1 κουτί (14,4 oz) κράκερ Graham
Για τη γκανάζ σοκολάτας:
1 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
½ φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο
Οδηγίες:
1ο Βήμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το μείγμα πουτίγκας βανίλιας και το γάλα μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε με το φυστικοβούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
2ο Βήμα: Διπλώστε τη χτυπημένη επικάλυψη στο μείγμα με το φυστικοβούτυρο μέχρι να μην μείνουν ραβδώσεις, εξασφαλίζοντας μια αφράτη και ομοιόμορφη γέμιση.
3ο Βήμα: Απλώστε μια στρώση γέμισης με φυστικοβούτυρο στον πάτο ενός πιάτου 9×13 ιντσών για να ξεκινήσετε τη βάση του κέικ σας.
4ο Βήμα: Τοποθετήστε μια στρώση κράκερ Graham πάνω από τη γέμιση, σπάζοντας τα κομμάτια για να χωρέσουν όσο χρειάζεται και στη συνέχεια καλύψτε με μια άλλη στρώση γέμισης με φυστικοβούτυρο.
5ο Βήμα: Συνεχίστε να στοιβάζετε κράκερ Graham και γεμίζετε, τελειώνοντας με μια στρώση κράκερ Graham.
6ο Βήμα: Για τη γκανάζ, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο μέχρι να σιγοβράσουν και μετά περιχύνουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Αφήνουμε να καθίσει και μετά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
7ο Βήμα: Απλώστε τη γκανάζ πάνω από την τελευταία στρώση κράκερ Graham, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κάλυψη για ένα γυαλιστερό φινίρισμα.
8ο Βήμα: Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, αφήνοντας τα κράκερ του Γκράχαμ να μαλακώσουν σε μια υφή που μοιάζει με κέικ.
9ο Βήμα: Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε παγωμένο, με κάθε μπουκιά μια τέλεια ισορροπία μεταξύ φυστικοβούτυρου και σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου