Amfipoli News: Κέικ εκλέρ με φυστικοβούτυρο

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2024

Κέικ εκλέρ με φυστικοβούτυρο



Για τη γέμιση:

1 πακέτο (3,4 oz) στιγμιαίο μείγμα πουτίγκας βανίλιας

1 ¾ φλιτζάνι κρύο γάλα

1 φλιτζάνι κρεμώδες φυστικοβούτυρο

1 δοχείο (8 oz) χτυπημένη επικάλυψη, ξεπαγωμένη

Για τα στρώματα:

1 κουτί (14,4 oz) κράκερ Graham

Για τη γκανάζ σοκολάτας:

1 φλιτζάνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας

½ φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα

1 κουταλιά της σούπας ανάλατο βούτυρο

Οδηγίες:

1ο Βήμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε μαζί το μείγμα πουτίγκας βανίλιας και το γάλα μέχρι να πήξει. Ανακατεύουμε με το φυστικοβούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.

2ο Βήμα: Διπλώστε τη χτυπημένη επικάλυψη στο μείγμα με το φυστικοβούτυρο μέχρι να μην μείνουν ραβδώσεις, εξασφαλίζοντας μια αφράτη και ομοιόμορφη γέμιση.

3ο Βήμα: Απλώστε μια στρώση γέμισης με φυστικοβούτυρο στον πάτο ενός πιάτου 9×13 ιντσών για να ξεκινήσετε τη βάση του κέικ σας.

4ο Βήμα: Τοποθετήστε μια στρώση κράκερ Graham πάνω από τη γέμιση, σπάζοντας τα κομμάτια για να χωρέσουν όσο χρειάζεται και στη συνέχεια καλύψτε με μια άλλη στρώση γέμισης με φυστικοβούτυρο.

5ο Βήμα: Συνεχίστε να στοιβάζετε κράκερ Graham και γεμίζετε, τελειώνοντας με μια στρώση κράκερ Graham.

6ο Βήμα: Για τη γκανάζ, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο μέχρι να σιγοβράσουν και μετά περιχύνουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Αφήνουμε να καθίσει και μετά ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.

7ο Βήμα: Απλώστε τη γκανάζ πάνω από την τελευταία στρώση κράκερ Graham, εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κάλυψη για ένα γυαλιστερό φινίρισμα.

8ο Βήμα: Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες, αφήνοντας τα κράκερ του Γκράχαμ να μαλακώσουν σε μια υφή που μοιάζει με κέικ.

9ο Βήμα: Κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρετε παγωμένο, με κάθε μπουκιά μια τέλεια ισορροπία μεταξύ φυστικοβούτυρου και σοκολάτας.

https://trendnow.club

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου