Έφτιαξα το σιρόπι από βραδυς:
750 ml νερό,
750 γρ ζάχαρη,
3 φλούδες πορτοκαλιού,
1 ξυλάκι κανέλας,
200 γρ μέλι!
Το έβρασα χωρίς το μέλι για 8 λεπτά το κατέβασα έβγαλα τις φλούδες πορτοκαλιού έριξα το μέλι το ανακάτεψα και το άφησα στην άκρη!
Κοσκίνισα σε μια λεκάνη 1 κιλό αλεύρι και έριξα μέσα 150 γρ ψιλό σιμιγδάλι!
Σε μια άλλη λεκανη έριξα 500 γρ λάδι καλό με 250 γρ ζάχαρη και τα ανακάτεψα καλά με σύρμα!
Πρόσθεσα 100 γρ κονιάκ, 250 γρ χυμό πορτοκαλιού που μέσα διέλυσα1 κ.γ.σοδα, ξύσμα δύο πορτοκαλιών, 1 κ.γ.μπεικιν, 3 κ.γ.γεματα κανέλα, μισό κ.γ.γαρυφαλο!
Στο τέλος ριχνω σε δόσεις το αλεύρι σιμιγδάλι και ίσα που ανακατευω με ξύλινη κουτάλα! Μόλις απορροφήσει το αλεύρι σιμιγδαλι σταμώ!
Στην ουσία τα ανακατεψα 1 λεπτό! Η ζύμη μαλακή και λεία και λιπαρή!
Τα έπλασα τα έβαλα στα ταψιά τα τρύπησα με πηρούνι και τα έψησα στους 180 β προθ αντισ μεσαία σχάρα για 30 λεπτά! Μόλις τα βγαζω τα σιροπιαζω στο κρύο σιρόπι!
Σιροπιαζω ρίχνοντας τα στο σιρόπι πέντε πέντε, τα αφήνω για 2 λεπτά γυρνώντας τα και τα βγάζω!
Τέλος έβαλα σε ένα ποτήρι 2 κ.σ μέλι με λίγο από το σιρόπι το ανακατεψα καλά και πέρασα με πινέλο όλα τα μελομακάρονα! Και φυσικά για τελείωμα τριμμένο καρύδι!
Έφτιαξα 70 κομμάτια!
Συνταγή Τζένη Τσανακτσιδου
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου