Χειροποίητη σπιτική τυρόπιτα εύκολη συνταγή, μοναδική γεύση.
Για να την φτιάξουμε θα χρειαστούμε:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
600 γραμ. νερό
Δύο κουταλάκια αλάτι
500 γραμ. μαργαρίνη
500 γραμ. φέτα
250 γραμ. διαφορά τυριά τριμμένα
Εγώ χρησιμοποίησα γραβιέρα κεφαλογραβιέρα μοτσαρέλα
4 αυγά
Έλα κουτάλι γάλα
Μισό ποτήρι γάλα
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ζυμώνουμε το νερό το αλεύρι και το αλάτι μέχρι να φτιάξουμε μία ελαστική ζύμη. Την αφήνουμε 30 λεπτά σκεπασμένη για να ξεκουραστεί. Μετά από 30 λεπτά την χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη . Θα ανοίξουμε δύο φύλα, πρώτα το ένα όσο μεγαλύτερο μπορούμε και θα το αλείψουμε με 250 γραμ. μαργαρίνη.Θα το διπλόσουμε όπως στο βίντεο. Το τυλίξουμε με μεμβράνη και θα το βάλουμε στο ψυγείο για 1 ώρα το ίδιο θα κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο.
Ανακατεύουμε την φέτα τα τριμμένα τυριά και τα 3 αυγά ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Για την πίτα μας να χρησιμοποιήσουμε το ταψί του φούρνου που θα το λαδώσουμε πολύ καλά. Παίρνουμε τη ζύμη από ψυγείο και ανοίγουμε ένα φύλλο όσο είναι το ταψί μας. Απλώνουμε όλη τη γέμιση και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο που ανοίγουμε στο ίδιο μέγεθος, κλείνουμε τις άκρες, και κόβουμε σε κομμάτια, αλείφουμε με αυγό και ένα κουταλάκι γάλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 50 λεπτά.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου