Amfipoli News: ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ..!!

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2024

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΛΙΑΣΤΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΤΥΛΙΓΜΕΝΟ ΣΕ ΑΜΠΕΛΟΦΥΛΛΑ..!!

ΥΛΙΚΑ

200 γρ αμπελόφυλλα ζεματισμένα και στραγγισμένα καλά.

Για την γέμιση
1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκκαλο σε μικρούς κύβους
150γρ τυρί πικάντικο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο ή μια κουταλιά της σούπας πολτό σκόρδου.
1 φλιτζανι λιαστες ντοματες και κομμενες λεπτες λωριδες
1 κουταλια της σουπας θυμαρι αποξηραμενο
λιγο λαδι
αλατι -πιπερι
χυμό απο 1 λεμονι..!
Για την σάλτσα γιαουρτιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι η 200 γρ χύμα
1κουτ σούπας αλεύρι
χυμό από 1 λεμόνι
1 κροκο αυγου
1 φλιτζανι ζωμο απο το ταψι που ψηθηκε το φαγητο..!!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνύετε σε ενα μπολ ολα τα υλικά μαζι της γεμισης και την χωριζετε στα δυο για να φτιαξετε δυο ρολα!
Χωριζετε και τα αμπελοφυλλα στα δυο.
Στρωνετε πανω στον παγκο ενα μεγαλο κομματι αλουμινοχαρτο και μια λαδοκολλα στο ιδιο μεγεθος απο πανω. Απλωνετε τα μισα αμπελοφυλλα με την γυαλιστερη μερια προς τα κατω και βαζετε το κρεας το καλυπτετε με τα αμπελοφυλλα και προσπαθειτε να δωσετε με τα χερια σας ενα τετραγωνο σχημα. Σκεπαζετε πρωτα με την λαδοκολλα και μετα με το αλουμινοχαρτο.
Βαζετε σε ενα τετραγωνο ταψι η πυρεξ μαζ με 3 κουπες νερο και ψηνετε στους 18Ο για μια ωρα σκεπασμενα.Τελος ανοιγετε με προσοχη και ψηνετε αλλη μιση ωρα για να παρουν χρωμα. Προσπαθηστε να μεινει ζουμι μεσα στο ταψι,θα χρειαστουμε ενα φλιτζανι για την σως γιαουρτιου! Αν δειτε οτι δεν εχει προσθεστε αλλο ενα φλιτζανι πριν βγαλετε το φαγητο απο τον φουρνο.
Αφηστε να κρυωσουν τα ρολα καλα και μετα βγαζετε το αλουμινοχαρτο κ την λαδοκολλα. Κοψτε σε τετραγωνες φετες και ριξτε απο πανω την σαλτσα γιαουρτιου.!
Για την σάλτσα!
Διαλύστε το αλευρι στο λεμονι και ανακατεξτε με τα υπολοιπα υλικα..Τα βάζετε ολα μαζι σε κατσαρολάκι και ζεσταινετε σε χαμηλη φωτια ανακατευοντας συνεχως μεχρι να αρχισει να βραζει η σαλτσα..Αφηστε λιγο να πηξει και την κατεβαζετε απο την φωτια πριν σας κοψει..!!

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου