Υλικά
1. 5 φλιτζάνι τσαγιού σιμιγδάλι
1 φλυτζάνι τσαγιού γιαούρτι
1 μαγιά
1 βανίλια
1 αυγό
½ φλυτζάνι τσαγιού γάλα
Ξύσμα πορτοκαλιού
Αλεύρι περίπου ένα ποτήρι
Σιμιγδάλι
Σιρόπι
2,5 φλιτζάνια νερό
2,5 φλιτζάνια ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώνουμε. Πλάθουμε κουλουράκια και τα κυλάμε σε σιμιγδάλι. Αν θέλουμε βάζουμε πάνω από κάθε γλυκάκι ένα φουντούκι. Ψήνουμε σε ένα προθερμασμένο φούρνο 180 βαθμών μέχρι αποκτήσουν καστανό χρώμα.
Προετοιμάστε το σιρόπι ενώ το γλυκό σας ψήνεται. Βάζουμε νερό και ζάχαρη σε ένα μπολ και ανακατέψτε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει τελείως και βράζουμε για δέκα λεπτά.
Ρίχνουμε κρύο σιρόπι στα ζεστά γλυκά για να τραβήξουν το σιρόπι. Μετά από λίγο, αναποδογυρίστε τα γλυκάκια , έτσι ώστε να απορροφηθεί το σιρόπι.
Τα αφήνετε μία νύκτα.
nefisyemektarifleri.com - xrysessyntages.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου