ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνω λίγο λάδι και σωτάρω τον κιμά μου (1 κιλό μοσχαρίσιο).
Στην συνέχεια ρίχνω 2 κομμένα κρεμμύδια (1 φρέσκο και 1 ξερό ψιλοκομμένα) και 3 σκελίδες σκόρδο σε μικρά κομματάκια και συνεχίζω το σωτάρισμα.
Σβήνω με κονιάκ.
Βάζω μια κουταλιά της σούπας πελτέ, ντοματάκια κονκασέ, χυμό ντομάτας, ψιλοκομμένο μαϊντανό, ξυλάκι κανέλα, 3 κόκκους μπαχάρι, 2-3 γαρύφαλλα, αλάτι, πιπέρι.
Σε χαμηλή φωτιά για 35-40 λεπτά.
Μόλις γίνει ο κιμάς, πετάω το μπαχάρι και την κανέλα και αφού κρυώσει λίγο, ρίχνω τυρί τριμμένο, φρυγανιά τριμμένη και ανακατεύω.
Φτιάχνω την σάλτσα.. (Λίγο λάδι, σκόρδο, φρέσκο κρεμμύδι, ντομάτα, πουμαρό, αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη)
Την βράζω για 15 λεπτά περίπου.
Ρίχνω σε ένα ταψί την μισή σάλτσα μου, γεμίζω τα κανελόνια μου με ένα μικρό κουταλάκι, από πάνω την υπόλοιπη σάλτσα, και από πάνω τυρί τριμμένο και μικρά κομματάκια έμενταλ.
Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και
ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα περίπου 25 λεπτά. Βγάζω το αλουμινόχαρτο και ψήνω μέχρι να πάρουν χρώμα…
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου