Συνταγή για εύκολη πίτσα με σάλτσα ντομάτας και λαχανικά με σπιτική, αφράτη ζύμη
Υλικά
Αλευρι 500 γραμμάρια δυνατό
Νερό 320 ml
Αλατι 1 πρέζα
Ζαχαρη 1 πρέζα
Ηλιέλαιο 2 κουταλιές της σούπας
Ξερή μαγιά 1 φακελάκι
Για τη γέμιση
Σάλτσα ντομάτας 200 γραμ. περίπου για πίτσα
Μοτσαρέλα 400 γραμ. περίπου τριμμένη
Μανιτάρια 2-3 μεγάλα φρέσκα
Πιπεριά 2-3 κόκκινες
Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε μία πίτσα; Εμείς σίγουρα όχι κι ας έχουν αναστενάξει οι ζυγαριές. Γι’ αυτό και θα σας δείξουμε μία τέλεια συνταγή για πίτσα με μοτσαρέλα και μανιτάρια που η σπιτική της ζύμη είναι το κάτι άλλο! Άμα την δοκιμάσετε δε θα την αλλάζετε με καμία.
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και τη ξερή μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε το δυνατό αλεύρι και ζυμώνουμε καλά μέχρι να πάρουμε μία εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια αφήνουμε τα δύο κομμάτια ζύμης να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος, σκεπασμένα. Έπειτα ανοίγουμε με τα χέρια σε μία λαδόκολλα το κάθε κομμάτι ζύμης σε φύλλο.
Αλείφουμε το κάθε φύλλο με σάλτσα ντομάτας για πίτσα, πασπαλίζουμε με τριμμένη μοτσαρέλα και απλώνουμε τις πιπεριές κομμένες σε ροδέλες χωρίς τα σπόρια τους και τα μανιτάρια, κομμένα σε ροδέλες. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά.
Natasa Cuka. - ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου