Amfipoli News: Κέικ καρότου

Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2025

Κέικ καρότου

 


Υλικά

6 φλιτζάνια καρότα τριμμένα
1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 φλιτζάνι σταφίδες
4 αυγά
1 1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα
βανίλιας 

1 φλιτζάνι ανανά τριμμένο στραγγισμένο
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
αλάτι
4 κουταλάκια του γλυκού κανέλα τριμμένη
1 φλιτζάνι καρύδια ψιλοκομμένα

Οδηγίες
Σε ένα μεσαίο μπολ, ανακατέψτε τα τριμμένα καρότα και την καστανή ζάχαρη. Αφήστε στην άκρη για 60 λεπτά και στη συνέχεια ανακατέψτε τις σταφίδες.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς F (175 βαθμούς C). Λαδώνουμε και αλευρώνουμε δύο ταψιά για κέικ 10 ιντσών.
Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μέχρι να ελαφρύνουν. Χτυπάμε σταδιακά τη λευκή ζάχαρη, το λάδι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με τον ανανά. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα, ανακατεύουμε στο υγρό μείγμα μέχρι να απορροφηθεί. Τέλος ανακατεύουμε το μείγμα καρότου και τα καρύδια. Ρίξτε ομοιόμορφα στα προετοιμασμένα ταψιά.
Ψήνετε για 45 με 50 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να γίνουν οι δοκιμές του κέικ με μια οδοντογλυφίδα. Ψύξτε για 10 λεπτά πριν το βγάλετε από το τηγάνι. Όταν κρυώσει τελείως, παγώνετε με κρέμα τυριού frosting.

https://easy-and-delicious-recipes.servi.tn

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου