Υλικά για το κέικ:
3 φλιτζάνια αλεύρι γ. ό. τ. χ.
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, μαλακωμένο
2 φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
5 μεγάλα αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
1 φλιτζάνι κονσέρβα γάλα καρύδας (fullfa)
1 φλιτζάνι τριμμένη καρύδα (ζαχαρωμένη)
Για το γλάσο:
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2-3 κουταλιές της σούπας γάλα καρύδας
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα καρύδας
Τριμμένη καρύδα για γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
Προθερμάνετε το φούρνο:
Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 325°F (163°C). Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ Bundt.
Ετοιμάστε τα ξηρά υλικά:
Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.
Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη:
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμίξτε το μαλακωμένο βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέστε αυγά και εκχυλίσματα:
Προσθέστε τα αυγά στο μείγμα βουτύρου-ζάχαρης ένα-ένα, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Ανακατέψτε το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα καρύδας.
Ενσωματώστε τα ξηρά υλικά:
Προσθέστε σταδιακά τα ξηρά συστατικά στα υγρά συστατικά, ανακατεύοντας μέχρι να ενωθούν.
Προσθέστε γάλα καρύδας και τριμμένη καρύδα:
Ρίξτε το κονσερβοποιημένο γάλα καρύδας και προσθέστε την τριμμένη καρύδα στο κουρκούτι. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν όλα καλά.
Ρίχνουμε το κουρκούτι στο έτοιμο ταψί Bundt και λειαίνουμε την κορυφή. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 60-70 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που βάζουμε στο κέντρο.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει στο ταψί για περίπου 15 λεπτά και μετά μεταφέρετέ το σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.
Ετοιμάστε το γλάσο:
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη άχνη, το γάλα καρύδας και το εκχύλισμα καρύδας για να φτιάξετε το γλάσο.
Γλασέ το κέικ:
Μόλις κρυώσει τελείως το κέικ, περιχύστε το γλάσο από πάνω. Πασπαλίστε από πάνω τριμμένη καρύδα για γαρνίρισμα αν θέλετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου