ΜΥΘΟΠΛΑΣΙΑ-ΚΕΙΜΕΝΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Του ιατρού πνευμονολόγου-φυματιολόγου Στυλιανού Θ. Μητρόπουλου
Οι Ηρωικοί Άτλαντες, υπό τον Ποσειδώνα, είχαν φιλικούς δεσμούς με τους Ηρωικούς Αθηναίους μέχρι να διαφθαρούν από τον Υποχθόνιο Τυφώνα και να αναλάβει ως βασιλιάς τους ο Άτλας (όχι ο θεός).
Σε αυτή την εχθρική φάση Ατλαντίων με Αθηναίους αναφέρουν:
α) περίπου 9700 π.Χ. Μετακίνηση Δευκαλίωνα μαζί με την Πύρρα από την Υπερβόρεια Θούλη στην Κορυφή του Παρνασσού και ακολούθως στους Δελφούς και την μυστική Φθία Αρραντίδος[1] Ολύμπου (Θεσσαλίας;), όπου στέφθηκε Βασιλιάς των Ελλήνων (εμποδίστηκε ανεπιτυχώς από τους Άτλαντες – κατακλυσμός Δευκαλίωνος).
β) περίπου 9650 π.Χ. Εκστρατείες Ωγύγου, Δαρδάνου και Κέκροπος, που εμπόδισαν οι θεοί με Θεομηνίες Κατακλυσμούς.
γ) περίπου 9625 π.Χ. Εκστρατείες Ηρακλή και Διονύσου ελευθέρωσης περιοχών Τηθύος από τους Άτλαντες. Εκστρατεία Ηρακλή Ελευθέρωσης Προμηθέα στον Ινδικό Καύκασο (Hindukuss).
δ) περίπου 9620 π.Χ. Χρονική Μεταφορά Ηρακλή και Διονύσου από το Χρονικό Σπήλαιο Επιμενίδη στο 50000 π.Χ. για να συμμετέχουν στην Γιγαντομαχία των Θεών του Ολύμπου.
ε) περίπου 9615 π.Χ. έναρξη πολέμου Αθηναίων εναντίων Ατλάντων…
ς) περίπου 9605 π.Χ. Μεγάλες καταστροφές από τον πόλεμο. Επιζήσαντες Ηρωικού Γένους γίνονται πρόγονοι του Σιδηρού Γένους Ανθρώπων, μετά την απόσυρση των θεών (στο καταφύγιο Ελπίδας Υπερβόρειας).
Αρχή αναγέννησης προϊστορικών και ιστορικών πολιτισμών, Μεσολιθικής, Νεολιθικής, Χαλκολιθικής κλπ.
ΥΓ:
Θέλω να σας δώσω συγχαρητήρια για την θαυμάσια προσπάθεια, δική σας και συνομιλητή σας (κ. Γ. Σαραντίτη), με θέμα Αναζήτησης της Ατλαντίδο να καταθέσω ότι προσωπικώς είχα την τύχη, τον Δεκέμβριο του 1998, να επισκεφτώ τα σύνορα Τυνησίας – Αλγερίας, όπου είδα την Chott Γαλάζια Θάλασσα (ή Πέλαγος κατά τον ομιλητή σας). Η θάλασσα γνώριζα ότι συνεχίζει μέχρι το Nuakchott της Μαυριτανίας όπου συνδεόταν με τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Δηλαδή η λωρίδα θαλάσσης που συνδέει την Άσπρη θάλασσα (Μεσόγειο), με τον Κυανό Ωκεανό (Ατλαντικό) είναι θάλασσα, ανάλογο της Ερυθράς Θάλασσας, που συνδέεται με τον Ερυθρό Ωκεανό (Ινδικό).
Φτάνοντας στην Μαυριτανία συναντάμε στην ακτή της “νήσου” το παράξενο Μάτι του Βοδιού, όπως θυμάμαι ότι το ονόμαζαν το 1998 (Richat stracture).
ΕΠΑΝΩ: μια πάρα πολύ πρόχειρη προσπάθεια μου από χάρτη, από το Google Earth, όπου προσπαθώ να οριοθετήσω την Γαλάζια Θάλασσα, που περιλαμβάνει τις οροσειρές του Άτλαντα και σχεδόν όλο το Μαγκρέμπ (Αλγερία – Μαρόκο κλπ.).
ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ Γ. Λεκάκη:
[1] Με το όνομα Ἀράντεια / Αραντία είναι γνωστή μια πόλις της Πελοποννήσου, που αργότερα μετονομάσθηκε Φλιοῦς Κορινθίας – κοντά στην Νεμέα – οι κάτοικοι Αραντίνοι – βλ. Παυσ.2.12.4, Στέφ. Βυζάντιος. Γενικώς, ἄρραντος τόπος = αυτός που δεν έχει ραντιστεί, που δεν έχει βραχεί, τόπος όπου δεν βρέχει.
ΠΗΓΗ: ΑΡΧΕΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου