Amfipoli News: Τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2025

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο



Υλικά:

140 γρ αλεύρι γοχ
1 κγ μπέικιν πάουντερ
1/2 κούπα γάλα
200γρ γιαούρτι
170γρ βούτυρο λιωμένο
2 αυγά
100γρ τσένταρ ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
500γρ φέτα
Πιπέρι, μοσχοκάρυδο στη προτίμηση σας
Σουσαμι *προαιρετικά

Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ βάζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ ανακατεύετε και προσθέτετε το γάλα. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε το γιαούρτι, το βούτυρο, τα αυγά χτυπημένα ελαφρά και ανακατεύετε. Βάζετε το τσένταρ ανακατεύετε και προσθέτετε τη φέτα σε κομματάκια όχι πολύ μικρά, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύετε ελαφρα για να μην διαλυθεί τελείως η φέτα. Αδειάζετε σε ελαφρά βουτυρωμένο ταψάκι το μίγμα, πασπαλίζετε με σουσαμι αν θέλετε και ψήνεται σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζετε με μαχαίρι αν βγαίνει στεγνό ειναι ετοιμη.
Αφήνεται λίγο να κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και απολαμβάνετε.
Καλή επιτυχία!

Διαβάστε επίσης:



    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου