Amfipoli News: Σπανακόπιτα

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2025

Σπανακόπιτα

 


ΥΛΙΚΑ

Για το φύλλο
600 γρ αλεύρι
1 ποτηρι χλιαρό νερό περίπου
1/2 ποτ κρασιού λάδι
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ αλάτι

Για την γέμιση
1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρά κομμάτια,
λάπατα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι μυρώνια ψιλοκομμένα
250 γρ ανθότυρο σπασμένο σε χοντρά κομμάτια
Αλατι, πιπέρι
Λαδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα μπολ βάζουμε το αλέυρι, το αλάτι και το λαδι και το ανακατέυουμε με τα χέρια να γίνει σαν ψίχουλα για να απορροφηθεί καλά το λάδι! Μετά προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχω ένα ζυμαράκι μέτριο που να μην κολάει στα χέρια.
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί!

Για την γέμιση
Αφού πλύνουμε και κόψουμε το σπανάκι και τα μυρωδικά, τα τρίβουμε καλά με αλάτι να μαραθούν και να βγάλουν τα υγρά τους.
Τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν καλά. Βάζουμε δυο φύλλα κάτω λαδώνοντας κάθε φύλλο, την γέμιση που έχω ανακατέψει, μέσα το ανθότυρο σπασμένο σε κομμάτια, 1-2 κ.σ τραχανά και δυο φύλλα πάνω.

Ρίχνωουμε λιγο λάδι επάνω και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου