Amfipoli News: Γαλατόπιτα

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2025

Γαλατόπιτα

Στρώνω 2- 3 φύλλα κρούστας στο ταψί, βουτυρωμένα και ανάμεσα σκορπίζω κανελοζάχαρη. Αφού αδειάσω επάνω την κρέμα γυρίζω τα περισσεύματα προς τα μέσα.
Η συνταγή της γαλατόπιτας είναι πολύ απλή:
1250 γάλα
1 κ.σ. βούτυρο
3/4 ποτήρι νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 3/4 ποτηρι νερου ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες, ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού,
2-3 δάκρυα τριμμένης μαστίχας
κανέλα

Σε χλιαρό γάλα βάζεις το σιμιγδάλι και ανακατέβεις μέχρι να πήξει σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πήξει το αφαιρείς από το μάτι. Μετά προσθέτεις το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια Στο τέλος προσθέτεις τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς. Τα ανακατέβεις με δύναμη και γρήγορα να μην σου κόψει το αυγό. Το βάζεις σε ταψί Φ25-30 ανάλογα πόσο παχύ θέλεις να είναι. Το ψήνεις σε αέρα ή πάνω κάτω αντίσταση στους 175° για περίπου 50 λεπτά (αναλόγως το φούρνο). Δέκα λεπτά πριν το βγάλεις πασπαλίζεις την επιφάνεια με κανελοζάχαρη.
Έχει δύο μυστικά για να βγεί νόστιμη και αρρωματική:
Το γάλα να είναι κατσικίσιο και το βούτυρο γάλακτος
Διαβάστε επίσης:



    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου