Amfipoli News: Κουλουράκια με γεύση πορτοκάλι ή λεμόνι ή ρετσίνα!

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2025

Κουλουράκια με γεύση πορτοκάλι ή λεμόνι ή ρετσίνα!

 


Κουλουράκια γεύση πορτοκάλι γεύση λεμόνι γεύση ρετσίνα!!

Η συνταγή είναι της μαμάς μου, κουλουράκια ρετσίνας που την μετέτρεψα σε διάφορες γεύσης. Σας την αφήνω κάτω οποίος θέλει να την δοκιμάσει. Είναι πανεύκολα και πεντανόστιμα λιώνουν στο στόμα.

Συνταγή κουλουράκια 

250 γρ.  βούτυρο

125  γρ. σπορέλαιο ή ηλιέλαιο 

150  γρ. άχνη 

125  γρ. φυσικό χυμό πορτοκάλι 

και το ξύσμα από ένα ακέρωτο πορτοκάλι

 ή φυσικό χυμό λεμόνι και το ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι

ή ρετσίνα 

1 φακελάκι μπέικιν 

800 γρ. αλεύρι 

((Όσα γραμμάρια γράφω παράδειγμα για την γεύση πορτοκάλι που είναι 125 τόσα γραμμάρια είναι και για το λεμονι τόσα είναι και για την ρετσίνα))

Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου μαλακό.

Σε μια λεκανίτσα βάζω το βούτυρο και το χτυπάω με το μίξερ για λίγο μετά βάζω την άχνη και τα χτυπάω καλά για πέντε λεπτά. Συμπληρώνω όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι που το ρίχνω λίγο λίγο και ζυμώνω με το χέρι μέχρι να τελειώσει όλο και να ενωθούν πολύ καλά όλα τα υλικά. Αφήνω δέκα λεπτά να ξεκουραστεί.Τα πλάθω στα σχέδια που θέλω και τα τοποθετώ πάνω σε λαδόκολλα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.

Είναι μια πολύ όμορφη μαλακιά ζύμη που αν έχετε μηχανή του κιμά με εξάρτημα για κουλουράκια θα βγουν υπέροχα 

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου