Amfipoli News: Τηγανόψωμα

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2025

Τηγανόψωμα



Υλικά

3 κούπες του νες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 φακελάκι ξερή μαγιά 
1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι 
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιολαδο 
1 κουταλάκι του γλυκού αλατι 
1 κουταλάκι του γλυκού ζαχαρη 
1 κούπα περίπου χλιαρό νερό 

Για τη γέμιση
400 γραμμάρια περίπου φέτα 

Για το τηγάνισμα
300 ml περίπου αραβοσιτέλαιο 

Τα τηγανόψωμα μπορούνε να συνοδεύσουν τόσο τα κρεατικά όσο και τα ψάρια ή τα θαλασσινά μας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που κάθε φορά που αποφασίζουμε να φάμε σε κάποια ταβέρνα ή ουζερί, είναι από τις πρώτες μας επιλογές. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε τα πιο πετυχημένα τηγανόψωμα, καλύτερα και από της ταβέρνας.

Εκτέλεση 
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ανοίγουμε με το χέρι ένα λακκουβάκι στο κέντρο. Στο κέντρο θα βάλουμε τη ξερή μαγιά και τη ζάχαρη. Βάζουμε σιγά σιγά το χλιαρό νερό και δουλεύουμε τη ζύμη παράλληλα.

Σκεπάζουμε το μείγμα με αλεύρι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε ένα ωραίο και μαλακό ζυμάρι και το αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Στη συνέχεια κόβουμε το ζυμάρι σε μπαλίτσες με μέγεθος ενός μικρού μανταρινιού. Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο μας και πλάθουμε τα μπαλάκια ζύμης σε πιτούλες. Βάζουμε σε κάθε πιτούλα από λίγη θρυμματισμένη φέτα και κλείνουμε σαν ένα μπαλάκια.

Έπειτα πλάθουμε το μπαλάκι με τον πλάστη από πάνω, μέχρι να ανοίξει πάλι μία πιτούλα. Τηγανίζουμε σε χαμηλή φωτιά σε μπόλικο αραβοσιτέλαιο. 

Διαβάστε επίσης:



    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου