ΥΛΙΚΑ
1 μιση φλ. τσ. σιμιγδάλι ψιλό,
1 φλ. τσ. σιμιγδάλι χοντρό,
1 φλ. τσ. ζάχαρη,
1 μισή φλ.τσ.χυμό πορτοκαλιού,
1 κ. γλ. σόδα, 1κ.γλ. μπέικιν πάουντερ, 1/2 κ. γλ. μαστίχα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέυουμε όλα τα υλικά μαζί. Τη σόδα μας πρώτα στο χυμό πορτοκαλιού και μετά στο μείγμα
Βάζουμε το μείγμα μας σε ταψάκι (εγω το βάζω σε πυρεξ 22*34) και αφήνουμε για 3 ώρες να “σταθεί”
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οc για 45′ περίπου, να μας ροδίσει
Εχουμε ετοιμάσει το σιρόπι μας με 1 μισή φλ. τσ. νερο, 2 μισή φλ. τσ. ζάχαρη κ μια φλούδα πορτοκάλι, βραζουμε για 3′
Αφήνουμε να κρυώσει κ σιροπιάζουμε. Κρύο σιρόπι, ζεστό γλυκό
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου