ΥΛΙΚΑ
6 ποτήρια νερό
1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια ζάχαρη
2 βανίλιες
1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό
1 πακέτο καρύδα περίπου 300 γραμμάρια
Ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
Λίγο χυμό από ένα λεμόνι ή πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το λάδι και τις βανίλιες. Οταν βράσει χαμηλωνουμε την φωτια και προσθετουμε το σιμιγδαλι, την καρυδα (κραταμε λιγη για το πασπαλισμα στο τελος), το ξυσμα και τον χυμο και ανακατευουμε καλα
Βαζουμε το μειγμα σε μια φορμα και το αφηνουμε να κρυωσει καλα
Οταν κρυωσει αναποδογυριζουμε σε πιατελα και πασπαλιζουμε με την υπολοιπη καρυδα
Eleni Amariotaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου