Amfipoli News: Κολοκυθοτυρόπιτα

Τετάρτη 30 Απριλίου 2025

Κολοκυθοτυρόπιτα

 


ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ

(για το μεγάλο 40ρι ταψι)

Καθαρίζουμε με μαχαίρι και τρίβουμε στον τρίφτη του κρεμυδιού 4-5 κολοκυθάκια μέτρια. (δεν έχει σημασία και τοσο η ποσότητα …ή μπορούμε επίσης να χρησιμοποιήσουμε κάποιο μεγάλο κολοκύθι).
Προσθέτουμε λίγο αλάτι και τα στίβουμε όσο μπορούμε να φύγουν τα πολλά υγρά.

Προσθέτουμε 3 κουταλιές σιμιγδάλι, 5 αυγά, 1 γιαουρτάκι (ότι έχουμε) φέτα όση θέλουμε και 4 κουταλιές λάδι.

Για το φυλλο
Μισό κιλό αλεύρι
Λίγο λάδι, λίγο αλάτι, 1 κουταλιά ξυδι και νεράκι όσο πάρει για μια μαλακή ζύμη.
Ανοίγουμε 5 φύλλα: 2 κάτω, 2 ενδιάμεσα (δηλαδη 3 στρώσεις γέμιση) και 1 πάνω.

Λαδώνουμε καλά το μεγάλο ταψί, στρώνουμε 2 φυλλα, ριχνουμε λιγη γεμιση +το 3ο φυλλο,_παλι γεμιση,_το 4ο φυλλο την υπολοιπη γέμιση και απο πάνω το 5ο φύλλο.

Απο πάνω χτυπάμε λιγο γάλα με 1 αυγο και 4 κουταλιες λάδι…
Ψήνουμε 220 β. αντιστ. 45….. 50 λεπτά να ροδίσει καλά πάνω κατω…

Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου