Υλικά
200 ml χλιαρό γάλα
1 αυγό
3 κουταλιές λάδι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φακελάκι μαγιά
600γρ αλεύρι
Γέμιση
Τριμμένο κίτρινο τυρί + τυρί φέτα
1 κρόκος αυγού για άλειμμα
Εκτέλεση
Σε μπολ ρίχνουμε το γάλα, το αυγό, το λάδι, τη ζάχαρη , τη μαγιά και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Δεν ζυμώνουμε με τα χέρια.
Θα γίνει μια μαλακή ζύμη.
Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει.
Σε ένα βαθύ πιάτο ρίχνουμε τυριά και τα ανακατεύουμε.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια ρίχνουμε τη ζύμη και ανοίγουμε με τα δάκτυλα φύλλο. Ρίχνουμε στη μέση τα 2/3 των τυριών και ενώνουμε τη ζύμη στο κέντρο.
Κλείνουμε καλά και ανοίγουμε ξανά το φύλλο με τα δάκτυλα.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνουμε για 25 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Δες την εκτέλεση σε βίντεο εδώ.
Άλλη μία νόστιμη συνταγή από το κανάλι “Cuisine et Pâtisserie”.

.webp)









Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου