Amfipoli News: Σπιτικό τυρί τύπου μοτσαρέλα

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2025

Σπιτικό τυρί τύπου μοτσαρέλα


  Σπιτικό τυρί τύπου μοτσαρέλα η σαν τα τριγωνάκια που είναι τυρί τηγμενο

Υλικά:

1 λίτρο γάλα αγελαδινό

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας αλάτι

100 γρ. νεσεστε

300 γρ. τυρί τριμμένο της αρεσκείας σας ( όπως γκούντα, ενταμ, τσένταρ κλπ)

Προαιρετικά μπορούμε να βάλουμε ο,τι μπαχαρικό θέλουμε. Εγώ έβαλα λίγο πιπέρι 

Εκτέλεση:

Ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο και ρίχνουμε και το αλατι. Μόλις λιώσει το βούτυρο ρίχνουμε και το νεσεστε και ανακατεύουμε γρήγορα μέχρι να αρχίσει γίνεται σαν κρέμα τα υλικά μας. Τέλος ρίχνουμε και το τριμμένο τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε το μίγμα μας σε μια φόρμα του κέικ μακρόστενη αφού έχουμε βάλει λαδόκολλα. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να κρυώσει και μετά στο ψυγείο. Συντηρείται 7 μέρες στο ψυγείο.

Δοκιμάσαμε και τηγανητό σήμερα και βγήκε τελειο δεν διαλύεται.

Έλενα Κωστοπούλου  - ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου