Συνταγή για επαγγελματική ζύμη για αλμυρές και γλυκές κρέπες που μένει αφράτη, ακόμη και την επόμενη μέρα. Με λίγα, οικονομικά υλικά...
Υλικά
Γάλα Φρέσκο 1 λίτρο
Αυγα 6
Σπορέλαιο 100 ml
Βουτυρο 50 γραμμάρια λιωμένο
Ζαχαρη 100 γραμμάρια
Αλατι 2 πρέζες
Βανίλια 2
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
Σε ποιον δεν αρέσουν οι κρέπες; Είτε αλμυρές, είτε γλυκές είναι πεντανόστιμες. Έχουν όμως κάτι που δεν είναι και μεγάλο πλεονέκτημα. Αν κρυώσουν, το φύλλο τους γίνεται σκληρό και άνοστο. Όχι όμως αν δοκιμάσετε αυτή την επαγγελματική ζύμη για κρέπες. Είναι το ίδιο αφράτο και πεντανόστιμο ακόμη και την επόμενη μέρα.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το φρέσκο γάλα με τα αυγά, το σπορέλαιο, το βούτυρο, την ζάχαρη, το αλάτι και τις βανίλιες, με ένα σύρμα χειρός. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, λίγο λίγο, μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως το αλεύρι στο μείγμα.
Έπειτα το περνάμε από σίτα και το αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να ξεκουραστεί το μείγμα. Με τη βοήθεια μίας κουτάλας κι ενός αντικολλητικού τηγανιού ρίχνουμε 1 κουτάλα τη φορά από το μείγμα, μέσα στο τηγάνι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και από τις 2 μεριές μέχρι να πάρει χρώμα.
Tips για την επαγγελματική ζύμη για κρέπες
Αντί για σπορέλαιο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο. Διατηρούνται 3 μέρες στο ψυγείο, σκεπασμένες με μεμβράνη και 10 μέρες στην κατάψυξη και πάλι, σκεπασμένες με μεμβράνη. Αν θέλουμε αλμυρές κρέπες αφαιρούμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Από τη φίλη μας Theodwra Kermeniwth.
daddy-cool.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου