Υλικά
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
120 γρ ζάχαρη άχνη
130 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
125 γρ βούτυρο αγελάδας λιωμένο
150 γρ γιαούρτι στραγγιστό
125 γρ φρέσκα μύρτιλα
50 γρ αλεύρι καλαμποκιού
170 γρ αλεύρι που φουσκώνει
Ξύσμα από 2 λεμόνια
Χυμός από ένα λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορο
Για το γλάσο
Χυμός και ξύσμα λεμονιού από 2 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας παπαρουνόσπορο
Ζάχαρη άχνη
Διαδικασία
Χτυπάμε με το σύρμα (ή το μίξερ χειρός) τα αυγά με τη ζάχαρη καλά να αφρατεψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γιαούρτι και συνεχίζουμε.
Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα.
Ντύνουμε με λαδόκολλα μια μακρόστενη φόρμα κέικ 30Χ10 εκατοστά περίπου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Για το γλάσο
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον παπαρουνόσπορο και προσθέτουμε τόση ζάχαρη άχνη ώστε να αποκτήσει τη σύσταση ρευστού μελιού.
Ρίχνουμε το γλάσο στο κέικ μόλις αυτό κρυώσει ελαφρά.


Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου