Ένα νόστιμο και υγιεινό κοτόπουλο bourguignon για όλη την οικογένεια. Είναι μία συνταγή ιδιαίτερα γκουρμέ που όμως είμαστε σίγουροι ότι θα ενθουσιάσει.
Υλικά
Κοτόπουλο 400 γρ. στήθος κομμένο σε μπουκίτσες
Κρεμμυδι 8 για στιφάδο
Ελαιολαδο 2 κ.σ.
Σκορδο 1 σκελίδα
Κρασι 250 ml.
Ντοματα 1 κ.σ. πάστα
Αλατι Λίγο
Λίγο μαύρο πιπέρι
Tips και αντικαταστάσεις για το κοτόπουλο bourguignon
Αντί για κοτόπουλο μπορείτε να φτιάξτε το φαγητό με κάποιο άλλο κρέας όπως μοσχάρι ή γαλοπούλα.
Μπορείτε να προσθέστε και καρότο στη συνταγή σας. Αν θέλετε να προσθέστε καρότο απλά κόψτε το σε ροδέλες και μαγειρέψτε το μαζί με τα κρεμμύδια. Αν δεν σας αρέσουν τα ολόκληρα κρεμμύδια απλά κόψτε τα στη μέση ή σε τέταρτα. Έτσι θα μαλακώσουν και ακόμα περισσότερο στο μαγείρεμα.
Εκτέλεση για το κοτόπουλο bourguignon
Ξεκινήστε ρίχνοντας λίγο νερό σε ένα κατσαρολάκι. Μόλις ζεσταθεί ρίξτε μέσα το κοτόπουλο. Αφήστε το να πάρει χρώμα και προσθέστε λίγο αλάτι. Συνεχίστε το μαγείρεμα. Λίγο πριν το βγάλετε προσθέστε 1 κ.σ. ελαιόλαδο. Βγάλτε σε ένα πιάτο.
Στο ίδιο κατσαρολάκι ρίξτε πάλι λίγο νερό και ρίξτε μέσα τα κρεμμύδια. Μαγειρέψτε για 8 λεπτά. Ρίξτε μέσα το σκόρδο και μαγειρέψτε για ακόμα 2 λεπτά. Προσθέστε το ελαιόλαδο και ανακατέψτε.
Ρίξτε μέσα το κόκκινο κρασί και την πάστα ντομάτας. Μαγειρέψτε για 25 λεπτά περίπου. Αν θέλετε να σας μείνει ζουμί στην κατσαρόλα χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Αν δεν θέλετε μαγειρέψτε σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Ρίξτε το κοτόπουλο μέσα, προσθέστε λίγο αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε. Σερβίρετε.
Tips για το κοτόπουλο bourguignon
Αν τα κρεμμύδια είναι μεγάλα, κόψτε τα στη μέση.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Emily Vagia και ανέβηκε στο site της mrssoupe.com


Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου