Συστατικά:
2 κουπες χυμός Πορτοκάλι
1 κσ Ζάχαρη
2 κσ κορν φλαουρ
1 φακ ζαχαρη βανίλιας
2 πακέτα μπισκότα πτιμπερ
1/4 κουπας κρέμα γάλακτος
Σιρόπι καραμέλας
Φυστίκια αιγίνης
Κεράσι
Καρύδα τριμμένη
Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι με πορτοκαλάδα ρίχνουμε την ζάχαρη, κορν φαλουρ, βανίλια και τα διαλύουμε.
Βάζουμε το μείγμα σε μέτρια φωτιά και το βράζουμε ανακατευοντας για να πήξει
Σε ένα παραλληλόγραμο πυρέξ στρώνουμε την βάση με τα μπισκότα αφού πρώτα τα
βουτήξουμε στο γάλα. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα πορτοκάλι πλούσια και καλύπτουμε τα μπισκότα
Στρώνουμε δεύτερη στρώση μπισκότα με τον ίδιο τρόπο και κρέμα πορτοκάλι.
Επίσης τρίτο στρωμα μπισκότα και αφήνουμε στην άκρη.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σαντιγί και την στρώνουμε πάνω από τα μπισκότα και την ισιώνουμε .
Κάνω κυματισμούς με το πιρούνι πάνω στην σαντιγί για διακόσμηση.
Τέλος απλώνω το σιρόπι καραμέλας πάνω απο την σαντιγί.
Βάζω στο ψυγείο για 4 ώρες.
Κόβω σε κομμάτια πασπαλίζω με φυστίκι κάθε κομμάτι , βάζω το κερασάκι και πασπαλίζω με καρύδα
Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ
xrysoskoufaki.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου