Υλικά
4 φλ. τσαγιού αλεύρι σκληρό
3 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1 φλ. τσαγιού σπορέλαιο
1 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού αμυγδαλόψιχα, ασπρισμένη, χοντροκομμένη
1 φλ. τσαγιού σταφίδες μαύρες και ξανθές, ανάμεικτες
2 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
1 κ.γ. κοφτό κανέλα
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.γ. σόδα
Εκτέλεση
Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε, ανακατεύοντας δυνατά με αυγογδάρτη ή με μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, το σπορέλαιο με τη ζάχαρη. Διαλύετε τη σόδα στο κονιάκ και την προσθέτετε στο μείγμα. Συνεχίζετε το ανακάτεμα ρίχνοντας σταδιακά το νερό, το πορτοκάλι, τις σταφίδες και την αμυγδαλόψιχα.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Το προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε όλα τα υλικά πολύ καλά να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζετε το μείγμα σε καλά λαδωμένο στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί ή μικρή στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα στη μέση και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για περίπου για 45-55 λ. Κάντε το πείραμα με καλαμάκι για σουβλάκι και αν βγει καθαρό και στεγνό το κέικ είναι έτοιμο.
Προαιρετικά πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Συνταγή από sintayes.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου