Amfipoli News: 2014-2024! Ο Τύμβος Καστά 10 χρόνια μετά την αποκάλυψη των δύο ακέφαλων σφιγγών

Δευτέρα 19 Αυγούστου 2024

2014-2024! Ο Τύμβος Καστά 10 χρόνια μετά την αποκάλυψη των δύο ακέφαλων σφιγγών



Δέκα χρόνια έχουν περάσει από τις ανακαλύψεις της ανασκαφής στον Τύμβο Καστά, στην Μεσολακκιά!!!

Στο τέλος του καλοκαιριού του 2014 η Ελλάδα και ο αρχαιολογικός χώρος της Αμφίπολης, βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος, λόγω της αποκάλυψης ενός  μοναδικού για τα ελληνικά δεδομένα, ταφικού μνημείου!!!

Τα μικρό και μέχρι τότε ασήμαντο χωριό, η Μεσολακκιά του δήμου Αμφίπολης μετατράπηκε εκείνο το καλοκαίρι σε κέντρο ενημέρωσης Ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων.

Ήταν η στιγμή που η αρχαιολόγος κ. Περιστέρη και η ανασκαφική της ομάδα εντόπισαν την επιβλητική είσοδο του ταφικού Μνημείου!!! 

Δέκα χρόνια, από εκείνη τη μοναδική στιγμή που η φωτογραφία με τις δυο ακέφαλες σφίγγες έκανε τον γύρω του κόσμου!!!


Το amfipolinews.blogspot.gr ήταν το πρώτο που βρέθηκε  στον Τύμβο Καστά, στην Μεσολακκιά, τον Αύγουστο του 2014, και ήταν το πρώτο πανελλαδικά που δημοσίευσε πως εντοπίστηκαν στην εισοδο του μνημείου δύο ακέφαλες και άπτερες μαρμάρινες σφίγγες  ( Μία ανάσα πριν το ύστατο μυστήριο! ) και μάλιστα πολύ πριν τις επίσημες ανακοινώσεις του Υπουργείου! Μπροστά τους υπήρχε σφραγιστικός τοίχος από πωρόλιθο, από τον οποίο έλειπαν μερικοί λίθοι!!!

Επίσης ήταν και εξακολουθεί να είναι το πρώτο στην ενημέρωσή σας σχετικά με την πορεία των ανασκαφών στον Λόφο Καστά! 

Η ανακάλυψη των Σφιγγών τον Αύγουστο του 2014 επικύρωνε τα λόγια του amfipolinews.blogspot.gr, ότι ο Τύμβος Καστά ήταν μοναδικός! 

Η Αικατερίνη Περιστέρη είχε δηλώσει τότε χαρακτηριστικά: «Όταν τις αντικρίσαμε, ήταν μία μαγική στιγμή, νιώσαμε συγκίνηση. Τα μάτια μας τρέχανε δάκρυα χαράς, ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε».

Είχε προηγηθεί βέβαια η αποκάλυψη του εντυπωσιακού μαρμάρινου περιβόλου στον Τύμβο Καστά!!!

 Στις 12 Αυγούστου 2014, επισκέφτηκε τον τύμβο, ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, και το μνημείο γίνεται το επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος.

Τότε το  μικρό χωριό της Μεσολακκιάς, είχε κατακλυστεί από δημοσιογράφους και ειδησεογραφικά πρακτορεία απ' όλο τον κόσμο!!!

Όλα αυτά τα δέκα χρόνια το amfipolinews παρακολουθεί την ανασκαφική προσπάθεια που γίνεται. 

Ο Τύμβος Καστά ένα μνημείο αξεπέραστης ομορφιάς ξεδιπλώνεται μαζί με τα ευρήματά του στο μοναδικό βίντεο του amfipolinews.blogspot.gr. 

Αυτό το εκπληκτικό βίντεο θα σας ταξιδέψει στην Αμφίπολη. Απολαύστε το!


ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ «ΘΑΨΙΜΟ» ΤΗΣ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ!!! O Σαμαράς αποκαλύπτει τα Μυστικά της Αμφίπολης στη Μέρκελ στο τάμπλετ κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής ΕΕ - Ασίας (φωτο)

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Επίσκεψη στον Τύμβο Καστά Μεσολακκιάς από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο [Εικόνες]

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΟΚ για την ΑΜΦΙΠΟΛΗ! Τα μεγαλύτερα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί ΠΟΤΕ σε τάφο..

Ιταλός αρχαιολόγος για Αμφίπολη: “Η ΕΕ δεν θέλει τέτοιες ανασκαφές γιατί διαλύουν το μύθευμα ότι ο ρωμαϊκός πολιτισμός είναι το θεμέλιο της Δύσης”

Λεφαντζής: «Δεν αποκλείεται ο Μέγας Αλέξανδρος να είναι θαμμένος στην Αμφίπολη»

ΒΟΜΒΑ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ: «Ο ΚΟΝΤΟΥΛΗΣ ΝΕΚΡΟΣ 1,60μ κρύβει το μυστικό του τάφου της Αμφίπολης - Δείτε ποιος είναι... »

Η ομάδα ειδήσεων του Amfipolinews.blogspot.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου