Amfipoli News: Κοτόπουλο ταντούρι σουβλάκι

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Κοτόπουλο ταντούρι σουβλάκι


Υλικά συνταγής

Για τη μαρινάδα:
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 
2 κ.σ. λεμόνι (χυμό) 
4 σκελίδες σκόρδο 
1 κ.γ. κουρκουμά (κιτρινόριζα) 
1/2 κ.γ. σαφράν (κρόκος Κοζάνης) 
1/2 κ.γ. κύμινο 
1/2 κ.γ. καγέν 
αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο από 1/2 κ.γ. 
1 κομμάτι τριμμένο ζίντζερ σε μέγεθος καρυδιού 
6 φιλέτα στήθος κοτόπουλου 
1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε δαχτυλίδια 
μπόλικο φρέσκο κόλιαντρο 
ψιλοκομμένο σουβλιά μεταλλικά ή ξύλάκια για σουβλάκι


Εκτέλεση
Για τη μαρινάδα: Βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό, το σκόρδο, τον κουρκουμά, το σαφράν, το κύμινο, το καγέν, 1 κ.γ. αλάτι, 1/2 κ.γ. πιπέρι σε μπολ και ανακατεύουμε.
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια (κύβους για σουβλάκι). Τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων ή σε σκεύος, περιχύνουμε με τη μαρινάτα και σκεπάζουμε. Τα αφήνουμε από 4 ώρες έως μία νύχτα στο ψυγείο.Την επόμενη μέρα, αφήνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου τουλάχιστον 30΄ σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάβουμε τη φωτιά για να χωνέψει. Λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα ή ζεσταίνουμε γκριλιέρα. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα. Το περνάμε αραιά αραιά σε σουβλάκια μεταλλικά ή ξύλινα. Ψήνουμε περίπου 5΄-6΄ από κάθε πλευρά. Τα αραδιάζουμε σε ξύλο κοπής, γαρνίρουμε με τα κρεμμύδια και τον φρέσκο κόλιανδρο και σερβίρουμε με σαλάτα με αβοκάντο και βινεγκρέτ www.argiro.gr/Recipe/2847

Η συμβουλή μου: Αν χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλιά πρέπει να τα μουλιάσετε για 30΄ στο νερό.

Mερίδες: 8
Χρόνος Προετοιμασίας: 20 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 10 λεπτά

Πηγή: argiro.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου