Ο πόνος είναι το «καμπανάκι» του οργανισμού μας, ένας σαφής τρόπος ότι κάτι δεν πάει καλά
Πόνος στο στήθος
Αποτελεί ίσως τον νούμερο ένα πόνο που δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε. Ο πόνος στο στήθος και πολύ περισσότερο, ο ξαφνικός πόνος στο στήθος που ποτέ ως τώρα δεν μας είχε απασχολήσει, θα πρέπει άμεσα να αναφερθεί σε γιατρό και να διερευνηθεί καθώς μπορεί να κρύβει καρδιολογικά προβλήματα. Οι γιατροί αναφέρουν πως υπάρχουν τρία ύποπτα σημάδια που θα πρέπει να μας ανησυχήσουν. Πρώτον, ένας επίμονος, οξύς πόνος στο στήθος που δεν λέει να φύγει, δεύτερο δυσκολία στην αναπνοή και τρίτο ένας άλλος πόνος στον κορμό του σώματος που μας απασχολεί για πρώτη φορά.
Επίμονος πονοκέφαλος
Αν το κεφάλι σας εδώ και λίγο καιρό πάει να σπάσει χωρίς να υπάρχουν στιγμές ανακούφισης, σίγουρα θα υποθέσετε πως πάσχετε από ημικρανίες. Όμως, αυτό είναι το καλό «σενάριο» καθώς ο έντονος και επίμονος πόνος στο κεφάλι μπορεί να κρύβει εγκεφαλικό ανεύρυσμα, το οποίο αν δεν εντοπιστεί έγκαιρα μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη.
Πονόδοντος από μολυσμένο δόντι
Ο έντονος πονόδοντος που εδώ και καιρό μπορεί να νιώθετε, ίσως δεν περάσει με τα παραδοσιακά «γιατροσόφια» που περιλαμβάνουν πλύσεις στόματος με αλατόνερο ή…ουζοποσία! Αναζητήστε τη γνώμη ενός οδοντιάτρου καθώς μπορεί το δόντι σας να έχει μολυνθεί προκαλώντας ζημιά και στα νεύρα, ζημιά η οποία μπορεί να «χτυπήσει» όλο το στόμα-και όχι μόνο.
Έντονος πόνος στα πλευρά
Όχι, μάλλον δεν φταίει ο καναπές που προσπαθήσατε να σηκώσετε εχθές για τον έντονο πόνο που νιώθετε στα πλευρά σας. Μια εξήγηση μπορεί να είναι η σκωληκοειδίτιδα ενώ μια άλλη «γυναικεία» είναι η κάποια κύστη στα γεννητικά όργανα. Ωστόσο, και στις δύο περιπτώσεις είναι απαραίτητη η άμεση ιατρική επέμβαση καθώς τόσο η σκωληκοειδίτιδα όσο και η κύστη μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην ομαλή ροή του αίματος.
Έντονο φούσκωμα, αέρια, απώλεια όρεξης
Μπορεί τα συμπτώματα αυτά να μην σας φαίνονται ιδιαίτερα ανησυχητικά, όμως οι ειδικοί αναφέρουν πως αν απασχολούν έντονα τον οργανισμό σας ειδικά τον τελευταίο καιρό, θα πρέπει άμεσα να συμβουλευτείτε ένα γιατρό καθώς ίσως υποκρύπτουν καρκίνο των ωοθηκών. Αν μάλιστα διαπιστώσετε πως τα συμπτώματα δεν υποχωρούν ακόμη και μετά από τρεις συνεχόμενες εβδομάδες, τότε καλύτερα να μην το αμελήσετε καθόλου.
Επίμονος πόνος στη μέση
Μπορεί να αποδίδετε τον έντονο πόνο της μέσης σας στην πρόσφατη μετακόμιση που κάνατε, όμως αν διαπιστώσετε πως ο πόνος αυτός επιμένει και δεν περνά με αντιφλεγμονώδη, τότε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό. Ενδεχομένως ένας από τους δίσκους σας να έχει μετακινηθεί ελαφρά ή να προκαλεί μεγαλύτερη από την κανονική πίεση στο νωτιαίο νεύρο, κατάσταση που αν δεν ανακαλυφθεί έγκαιρα, θα δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στο μέλλον.
Πόνος και πρήξιμο στα πόδια
Αν νιώθετε έντονο πόνο και παρατηρείτε πρήξιμο στα πόδια σας, αφήστε κατά μέρος το μασάζ και τις «κομπογιαννίτικες» ασκήσεις που σας έχουν πει πως θα βοηθήσουν. Είναι αρκετά πιθανό να πάσχετε από θρόμβωση, πράγμα που θα διαπιστώσει ένας ειδικός με αξονική τομογραφία. Αν όντως πάσχετε από κάτι τέτοιο, θα πρέπει να λάβετε φαρμακευτική αγωγή και να παρακολουθείστε συχνά από γιατρό.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου