Amfipoli News: Ρολό φιλέτο με καρότα και κονιάκ

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Ρολό φιλέτο με καρότα και κονιάκ

Μερίδες: 4

Υλικά

900 γρ. μοσχαρίσιο φιλέτο (κομμάτι άκοπο)
160 ml κονιάκ
2 σκελίδες σκόρδου κομμένες στη μέση κατά μήκος
450 γρ. καροτάκια καθαρισμένα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κόκκινη ή πράσινη γλυκιά πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
1 κύβος λαχανικών
2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
1 κουταλιά της σούπας γούστερ σος
100 ml κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση


  1. Αλατοπιπερώνετε το φιλέτο. Μ’ ένα μαχαίρι του κάνετε σχισμές σε διάφορα σημεία και μπήγετε εκεί το σκόρδο. Κατόπιν το δένετε με σπάγκο για να κρατήσει το σχήμα του.
  2. Τοποθετείτε το φιλέτο σε αντικολλητικό ταψί το οποίο έχετε βουτυρώσει ελαφρά. Το περιχύνετε με το μισό κονιάκ και ψήνετε 25’. Βγάζετε το κρέας από το ταψί και το διατηρείτε ζεστό.
  3. Ρίχνετε στο ταψί το υπόλοιπο κονιάκ και ανακατεύετε και κατόπιν φιλτράρετε αυτό το ζουμί. Ζεσταίνετε το υπόλοιπο βούτυρο και το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με την πιπεριά και τα καρότα.
  4. Σβήνετε με το φιλτραρισμένο ζουμί και τη γούστερ σος και βράζετε 10’. Χτυπάτε λίγο την κρέμα γάλακτος με την  παρμεζάνα και προσθέτετε το μείγμα στη σάλτσα των καρότων. Ανακατεύετε προσεκτικά. Σερβίρετε το φιλέτα με τα καρότα και τη σάλτσα τους.
Πηγή: icookgreek.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου